Αναβάθμιση τζακιού σε Ενεργειακό

22 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί να επιλέξω ενεργειακό τζάκι αντί του απλού παραδοσιακού?

Το παραδοσιακό τζάκι έχει το μεγάλο μειονέκτημα της μειωμένης θερμικής απόδοσης (περίπου 8%). Το υπόλοιπο 92% της θερμότητας που παράγεται καταλήγει στην καμινάδα. Επίσης, το παραδοσιακό τζάκι καίει πολλά ξύλα, διότι υπάρχει πλήρης απουσία ελέγχου της καύσης. Τέλος, στην καλύτερη περίπτωση που το τζάκι δεν καπνίζει, δεν παύει να αποτελεί μια φυσική ρουφήχτρα της ζέστης που παράγει το καλοριφέρ και που καταλήγει στην καμινάδα.
Επιλέγοντας όμως ενεργειακό τζάκι επιτυγχάνουμε αυξημένη απόδοση θερμότητας, οικολογική δευτερογενή καύση, οικονομία καυσίμου (ξύλων), δυνατότητα διανομής του θερμού αέρα μέσω των αεραγωγών και ασφάλεια. Ένας από τους κυριότερους λόγους για να επιλέξουμε το ενεργειακό τζάκι εξ αρχής ως βασική πηγή θέρμανσης στο σπίτι μας είναι ότι το πετρέλαιο βλάπτει το περιβάλλον και επιβαρύνει οικονομικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

 

Αναβάθμιση/μετατροπή του απλού παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό.

Η τοποθέτηση μιας ενεργειακής κασέτας στο τζάκι, δηλαδή μιας ειδικής εστίας κλειστού τύπου μετατρέπει το απλό τζάκι σε ενεργειακό παρέχοντας ασφάλεια, μεγάλη θερμαντική απόδοση και ελάχιστη κατανάλωση ξύλων.

Η διαδικασία είναι σε γενικές γραμμές απλή, πολύ σύντομη και οικονομική ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί στα περισσότερα από τα συμβατικά τζάκια. Απαραίτητο είναι σε πρώτη φάση να γνωρίζουμε το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η ήδη υπάρχουσα εστία (μαντέμι ή πυρότουβλο) καθώς και τις εσωτερικές διαστάσεις της εστίας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επιλέξουμε την ενεργειακή εκείνη εστία (τύπου κασέτα) που ταιριάζει στην υπάρχουσα κατασκευή.
Η επέμβαση γίνεται συνήθως εσωτερικά της προεγκατεστημένης ανοιχτής εστίας ,στον καπνοθάλαμο και τη φούσκα. Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να μην επέμβουμε καθόλου στη διακόσμηση του παλιού τζακιού προκειμένου να μην αυξηθεί το κόστος για τον ιδιοκτήτη. Ωστόσο, κάποιες φορές οι επεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες και εξαρτώνται άμεσα από τον τρόπο με τον οποίο έχει τοποθετηθεί η διακόσμηση εξ αρχής. Το κόστος της μετατροπής αυτής είναι χαμηλό, τόσο εξαιτίας του χαμηλού κόστους αγοράς των ενεργειακών εστιών τύπου κασέτα, όσο και εξαιτίας της μικρής ποσότητας υλικών και εργασιών που χρειάζονται για μια αναβάθμιση. Σίγουρα, ωστόσο, τα οφέλη (οικονομικά και άλλα) από την αλλαγή αυτή θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας και το κόστος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άμεση απόσβεση της δαπάνης!

 

Όλες τις ενεργειακές κασέτες αναβάθμισης μπορείτε να τις ανακαλύψετε  Πατώντας ΕΔΩ !!!

Δείτε κάποιες από τις δουλειές μας:

 

μετατροπη-τζακιου-ενεργειακο-τζακι-pyrostia  anavathmisi-tzakiou-pyrostia

anavathmisi-tzakiou-energeiako-pyrostiaanavathmisi-aplou-tzakiou-energeiako-pyrostia

FullSizeRender (4)

Όλες τις ενεργειακές κασέτες αναβάθμισης μπορείτε να τις ανακαλύψετε  Πατώντας ΕΔΩ !!!