Τι τύπο ψησταριάς να επιλέξω; Υγραερίου ή Κάρβουνου ;

Σας συνιστούμε τη μέθοδο που ταιριάζει περισσότερο στον τρόπο ζωής σας. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται μια βασική ανάγκη να ψήνουν στη φωτιά. Απολαμβάνουν την εμπειρία του κάρβουνου. Επίσης για μερικούς το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι πρόκληση σε περιόδους με κρύο, υγρές ή θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Ο χρόνος αναμονής για να φτάσουν τα κάρβουνα σε θε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Τί σημαίνει πραγματικό ''Barbecue''

Υπάρχουν πολλές ερμηνείες του όρου. Μερικοί το ερμηνεύουν σαν μία κοινωνική συνάθροιση και μαγείρεμα σε ύπαιθρο χώρο. Άλλοι πάλι τον χρησιμοποιούν για να περιγράψουν το ψήσιμο στο γκρίλ. Barbecue για εμάς … Είναι κάτι που ενώνει τους ανθρώπους σε ένα τραπέζι, είναι κάτι που τους κάνει να σηκώσουν τα ποτήρια «στην υγειά τους»&hell...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Συμβουλές για καθάρισμα ψησταριάς

Για να απολαύσετε τις ψησταριές Weber, θα πρέπει πρώτα να απαλλαγείτε από τα λίπη πάνω στη σχάρα.   Όταν τα κάρβουνα είναι ακόμα καυτά, ανοίξτε τους αεραγωγούς της ψησταριάς κάρβουνού σας, και κλείστε το καπάκι. Το κάψιμο των λιπών της σχάρας διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα των λιπών και των υπολειμμάτων τροφών. Μετά βουρτσίσ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


4 Βασικοί Κανόνες Ψησίματος

1. Λάδωσε το φαγητό και όχι τις σχάρες!!   Το λάδι εμποδίζει το φαγητό να κολλήσει. Επίσης προσθέτει γεύση και υγρασία. Βουρτσίζοντας ή ψεκάζοντας το φαγητό με το λάδι λειτουργεί καλύτερα από ότι βουρτσίζοντας τη σχάρα με λάδι. Δεν σπαταλάς το λάδι σου και αποφεύγεις και μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.     2. Παρακολούθησε το χρόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ