Σουβλάκι από Μαρινάτο Καρέ με Μουστάρδα Δενδρολίβανου

08 Ιουλίου 2016

Παρουσίαση1

ΥΛΙΚΑ:

  • 800 γρ. καρέ αρνιού χωρίς κόκαλα σε μέτριους κύβους
  • 4 μεγάλα χλωρά κλωνάρια δενδρολίβανου
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 250 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλύντε τα κλαδιά του δενδρολίβανου και ξακρίστε τα φυλλαράκια τους (τα οποία μαζεύετε και κρατάτε για τη συνέχεια) μέχρι λίγο πριν το τέλος τους, αφήνοντας δηλαδή  μία τούφα. Ξύνοντας με ένα μαχαιράκι κάντε τα μυτερά ώστε να περάσουν με ευκολία οι κύβοι του αρνιού.
 

Σε μία σακούλα κατάλληλη για μαρινάρισμα ρίξτε τους κύβους από το αρνί, τα 2/3 της μουστάρδας Hellmann’s Mild και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κλείστε τη σακούλα και ανακινήστε προσεκτικά ώστε η μαρινάδα να ποτίσει τους κύβους αρνιού. Αποθηκεύστε τη σακούλα στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ για 45 λεπτά και στη συνέχεια περάστε προσεκτικά τους κύβους από το καρέ αρνιού στα κλαδιά του δενδρολίβανου. Για περισσότερη ευκολία τρυπήστε πρώτα τους κύβους του αρνιού με μία χονδρή βελόνα ραψίματος.
 

Ψήστε τα σουβλάκια σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 220-250 °C για 6 έως 7 λεπτά. Παράλληλα, για να τα συνοδεύσετε, ρίξτε την υπόλοιπη μουστάρδα Hellmann’s σε ένα μπολάκι, κατόπιν ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο που έχετε κρατήσει από πριν και ανακατέψτε τα όλα ελαφρά μεταξύ τους.
 

Τip
Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην αρωματική μουστάρδα με το δενδρολίβανο λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.