Μαντεμένιο Τηγάνι 20.5cm - Lodge

Μαντεμένιο Τηγάνι 20.5cm - Lodge

Μαντεμένιο Τηγάνι 26.04cm - Lodge

Μαντεμένιο Τηγάνι 26.04cm - Lodge

Μαντεμένιο Τηγάνι 22.86cm - Lodge

Το μαντεμένιο τηγάνι Lodge 22.86 εκατοστών είναι μια βασική επιλογή για μικρά γεύματα ή συνοδευτικά πιάτα.

39,99 €
ID#: 3332
SKU
L6SK3
Περισσότερες Πληροφορίες
Εγγύηση lifetime (εφ' όρου ζωής)
Κατασκευαστής LODGE
Υλικό Κατασκευής Μαντέμι
Διαθεσιμότητα Προπαραγγελία

Το μαντεμένιο τηγάνι Lodge 22.86 εκατοστών είναι μια βασική επιλογή για κανονικά γεύματα, πίτες ακόμα και μικρές πίτσες. Ένα κομμάτι που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα καθώς προσφέρει μεγάλη ευελιξία.

Χαρακτηριστικά:

  • Διαστάσεις: (Μ) 34.93εκ. x (Π) 24.61εκ. x (Υ) 4.78εκ. 
  • Βάρος: 2,06Kg
  • Υλικό κατασκευής: Μαντέμι
  • Χρώμα: Μαύρο
  • Χρήση: σε όλες τις επιφάνειες μαγειρέματος, σχάρες BBQ, φούρνους
  • Ιδανικό για μαγείρεμα, σοτάρισμα, τηγάνισμα, σερβίρισμα
  • Χώρα κατασκευής: ΗΠΑ

Οδηγίες χρήσης και φροντίδας

-Πλύσιμο στο χέρι.

 Στεγνώστε αμέσως - ακόμη και πριν την πρώτη χρήση.

 Τρίψτε με μια ελαφριά επικάλυψη φυτικού ελαίου μετά από κάθε πλύση.

-Πόσο λάδι;

  Αρκετό για να αποκατασταθεί η λάμψη, χωρίς να αφήνει "κολλώδης" υφή.

-Γιατί;

 Για να διατηρήσετε το μαντέμι "λαδωμένο" και να προστατεύεται από την υγρασία.

Ας μαγειρέψουμε!

Το Lodge Cast Iron είναι κατάλληλο για χρήση σε επαγωγικές, κεραμικές, ηλεκτρικές εστίες και κουζίνες αερίου, στο φούρνο σας, στη σχάρα ή ακόμα και πάνω από την φωτιά. Μην το χρησιμοποιείτε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε γυάλινες ή κεραμικές εστίες μαγειρέματος μην το σύρετε. Τα μαγειρικά σκεύη μας είναι ασφαλή σε υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιήστε εργαλεία από σιλικόνη, μέταλλο, ξύλο ή υλικά υψηλών θερμοκρασιών. Ορισμένα τρόφιμα ενδέχεται να κολλήσουν σε νέα μαγειρικά σκεύη (ειδικά αυγά). Χρησιμοποιήστε λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο έως ότου δημιουργήσετε το "φιλμ" λαδιού. Τρόφιμα όπως οι ντομάτες, τα φασόλια και ορισμένες σάλτσες μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο "φιλμ" λαδιού και πρέπει να αποφευχθούν μέχρις ότου είναι καλά δουλεμένο. Το μαντέμι σπάνια χρειάζεται να υπερβεί μια μέτρια ρύθμιση θερμότητας όταν προθερμαίνεται σωστά. Για όταν μαγειρεύετε σε υψηλότερες θερμοκρασίες, φέρετε το τηγάνι στην επιθυμητή θερμοκρασία σταδιακά και προσθέστε λάδι λίγο πριν προσθέσετε τρόφιμα για να αποφύγετε την κόλληση. Οι λαβές καίνε, χρησιμοποιήστε γάντια ή στεγνό πανί. Για να προστατέψετε τους πάγκους από τα ζεστά μαγειρικά σκεύη χρησιμοποιήστε αντιθερμικές βάσεις. Πλύνετε με ήπιο σαπουνόνερο και στεγνώστε αμέσως, επικαλύπτοντας με λάδι. Ωστόσο να ξέρετε ότι τα μαγειρικά σκεύη ανεβάζουν 200ºC μέσα σε 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αποστειρώνονται στους 100ºC, έτσι δεν είναι πάντα απαραίτητο το σαπούνι. Τα πλυντήρια πιάτων, τα ισχυρά απορρυπαντικά και τα σύρματα καθαρισμού δεν συνιστώνται, καθώς απομακρύνουν το "φιλμ" λαδιού.

Αν δείτε σκουριά μην πανικοβληθείτε, χωρίς το προστατευτικό "φιλμ" λαδιού μπορεί το σκεύος να σκουριάσει. Είναι πολύ εύκολο να το διορθώσετε. Καθαρίστε τη σκουριά, ξεπλύνετε, στεγνώστε και τρίψτε με λίγο φυτικό λάδι. Αν το πρόβλημα παραμένει, θα πρέπει να αφαιρέσετε προσεκτικά όλη τη σκουριά και να ακολουθήσετε τις οδηγίες ανακατασκευής (παρακάτω).

Ανακατασκευή του μαντεμένιου σκεύους

Εάν διατηρείτε το "φιλμ" λαδιού θα πρέπει το μαντέμι ή ο ανθρακούχος χάλυβας να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τα μαγειρικά σκεύη σας. Εάν το φαγητό κολλήσει στην επιφάνεια, ή παρατηρήσετε ένα θαμπό, γκρι χρώμα, επαναλάβετε την διαδικασία δημιουργίας "φιλμ" λαδιού:

Πλύνετε το σκεύος με ζεστό σαπουνόνερο και σκληρή βούρτσα (είναι καλό να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι αυτή τη φορά επειδή προετοιμάζετε να θωρακίσετε το μαγειρικό σκεύος). Ξεπλύνετε και στεγνώστε εντελώς. Εφαρμόστε μια πολύ λεπτή, ομοιόμορφη επικάλυψη από μαγειρικό λάδι της επιλογής σας στο μαγειρικο σκεύος μέσα και έξω (Πολύ λάδι θα έχει ως αποτέλεσμα μία κολλώδης υφή). Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο στο κατώτερο πλαίσιο του φούρνου (όχι απευθείας στο κάτω μέρος) για να πέσουν τυχόν σταγόνες. Ορίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 - 200°C. Τοποθετήστε το μαγειρικό σκεύος ανάποδα στο επάνω ράφι του φούρνου για να αποφύγετε τη συγκέντρωση λαδιού. Ψήστε το μαγειρικό σκεύος για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά κλείστε το φούρνο και αφήστε το μαγειρικό σκεύος να κρυώσει στο φούρνο. Αποθηκεύετε το μαγειρικό σκεύος ακάλυπτο σε ξηρό μέρος όταν κρυώσει. Επαναλάβετε όποτε είναι απαραίτητο.

Εκτίμηση μεταφορικών