Samura, αφοσιωμένη σε μια αρχή - η ακρίβεια είναι το παν.

Η Samura ξεκίνησε ως μια οικογενειακή επιχείρηση με επικεφαλής τον ιδρυτή μας gonzo, τον διάσημο σχεδιαστή και μηχανικό Alex Yakovlev, ο οποίος εξακολουθεί να σχεδιάζει κάθε ιδέα με το χέρι. Με εμμονή στην ακρίβεια, ο Alex επενδύει αμέτρητες ώρες διασφαλίζοντας ότι ό,τι φέρει το όνομα Samura εγγυάται στους πελάτες μας ασύγκριτη ποιότητα, αιώνια ευκρίνεια και μοναδική αισθητική. Και παρόλο που η εταιρεία έχει ανθίσει ως μια σημαντική δύναμη της αγοράς, εξακολουθούμε να λειτουργούμε πάντα σαν μία οικογενειακή επιχείρηση: το ενενήντα τοις εκατό της διαδικασίας παραγωγής γίνεται με το χέρι.

Γι' αυτό η έρευνα και η ανάπτυξή είναι τόσο αυστηρή. Τα πρωτότυπά δοκιμάζονται από επαγγελματίες της μαγειρικής υπό την ευρύτερη δυνατή ποικιλία συνθηκών. Τα μαχαίρια μας δοκιμάζονται σε  μεγάλα εστιατόρια καθώς και σε οικιακές κουζίνες, από σεφ σούσι και κρεοπώλες που ξεκοκκαλίζουν, για όπου δηλαδή χρειάζεται κοπή. Μόνο αφού αποδειχθεί ότι τα προϊόντα μας αντέχουν οποιαδήποτε κοπή ή διαδικασία κοπής με οξύτητα κοπής και βέλτιστη απόδοση, και μόνο όταν μπορούμε να διασφαλίσουμε στους χρήστες άψογη ισορροπία και τέλειο βάρος με εργονομία χωρίς ολίσθηση και εργονομική άνεση, τα μαχαίρια Samura γίνονται διαθέσιμα στους καταναλωτές.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την ανώτερη απόδοση κοπής μας.

Όπου άλλοι κατασκευαστές μειώνουν το κόστος, η Samura πιστεύει ότι για υψηλότερη απόδοση απαιτείται μεγαλύτερη επένδυση. Γι' αυτό τα μαχαίρια Samura είναι κατασκευασμένα από τον καλύτερο ιαπωνικό και σουηδικό χάλυβα, σκληρυμένο σε 58–61 HRC. Στη συνέχεια, τα μαχαίρια Samura ακονίζονται σε μια μοναδική γωνία 17 μοιρών και πολλές από τις σειρές περνούν από χειροκίνητο κυρτό ακόνισμα - αν και πολύ πιο δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία, απαραίτητη όμως για καλύτερες κοπές από οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Η Samura ήταν επίσης η πρώτη μάρκα που υλοποίησε τη σειριακή παραγωγή «stonewash», η οποία δίνει σε κάθε λεπίδα μια  αντικολλητική επιφάνεια που εξασφαλίζει αβίαστη κοπή.

Όλες οι λαβές μας είναι κατασκευασμένες από τα καλύτερα υλικά και κάθε μαχαίρι Samura είναι  ακονισμένο στο χέρι με μια πέτρα πριν από τη συσκευασία του.

Οι σημερινοί πελάτες Samura είναι φανατικοί συλλέκτες και έχουν κατά μέσο όρο επτά διαφορετικά μαχαίρια Samura στο σπίτι τους, περιμένοντας με αγωνία τις νέες κυκλοφορίες. Κάθε συλλογή προσφέρει κάτι που δεν έχει δει ποτέ η αγορά, όπως η εξαιρετικά ελαφριά σειρά Bamboo, το αφιέρωμα MadBull στο σερβικό μαχαίρι ή η κεραμική σειρά Inca που έχει σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκες. Έχουμε ακόμη και μια ειδική σειρά στα σκαριά για vegan και vegetarian καταναλωτές.

Με λίγα λόγια, ο πελάτης είναι το κοινό μας και στοχεύουμε στην επιβράβευση. Ανταγωνιζόμαστε μόνο με τον εαυτό μας και την ακόρεστη επιθυμία μας να βρούμε το τέλειο μαχαίρι για τα αναγνωρισμένα, επιτεύγματα ή ακόμα και τα επίδοξα γαστρονομικά σας ενδιαφέροντα. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την ανώτερη απόδοση κοπής μας.